Nemo

… on Yorkshiren terrieri uros, joka on tullut perheemme jäseneksi syyskuussa 2010. Haimme Nemon Nokialta tilanteessa jossa hänen omassa perheessään oli menossa eroprosessi ja Nemoa oli sen vuoksi palloteltu useissa hoitopaikoissa.

Nemon taustasta saimme kuulla, että tietynlainen miehiä kohtaan olevaa pelkoa on olemassa. Myös itsetunto on saanut kolahduksia jäädessään muiden koirien varjoon. Lisäksi Nemo ei osaa leikkiä. Pienen koiran alkutaival näyttää olleen erittäin hankala.

Kun Nemo oli ollut meillä vasta pari viikkoa, alkoivat vakavat hengen ahdistukset. Lääkärissä todettiin, että Nemon henkitorvi vastaa litteänä olevaa mehupilliä (Trakeakollapsi, synnynnäinenvika). Lääkityksenä aloitettiin jatkuva astmalääkitys ja tämän avulla on kohtaukset pysyneet aisoissa.

Alku keväästä tulivat uudet hengitystieoireilut. Tällä kertaa siitepölyallergian muodossa. Tähän aloitettiin lääkityksenä kortisooni.

Viimeisimpänä sairautena todettiin Nemolla olevan Parodontiitti, joka vaikuttaa hampaiden kuntoon. Taudin toteamishetkellä poistettiin 7 hammasta.

Viimeisimpänä rasitteena iski Kennelyskä, joka muutenkin hengitystiesairaalle koiralle ei todellakaan ole mikään helppo koettelemus. On saanut kyllä rokotuksen tätä vastaan, mutta silti pääsi iskemään.

Lääkitys ja runsas lepo ja sopivasti ulkoilua; joko itse kävellen tai mamman sylissä …..sieltä on hyvä uhotakin….

Matkalla uuteen kotiin Vantaalle.

21.1.12 Lämmintä piisaa …

Oltiin käymässä papan vanhempien luona ja siellä oli sellainen huone jossa oli mukavan lämmintä, Pappa ja mamma ei aluksi huomannu, että menin sinne. Ne halus pestä mut, niin meninkin jemmaan. No pappa löysi mut sieltä.

Kävin suihkussa ja kuivauksen jälkeen päätinkin mennä takas sinne lämpimään. Mamma ja pappa tuli sinne samaan huoneeseen ja olivat hämmästyneitä, kun olinkin noussut ylimmälle tasolle. Ne puhuu jostain lauteista. Sitten ne heitti vettä sellaisten kuumien kivien päälle. Oli kyllä mukavan lämmintä. EN olis millään halunnut lähteä pois.

21.12.11 YES Viikissä

Kävin alustavissa tutkimuksissa kastraatiota varten. Otettiin verikokeet ja patista neulanäyte.

Lääkäri kehui, että olen 10+ koira jolla kaikki arvot ja yleiskunto erinomainen.

Verikokeissa ei löytynyt mitään ja otetussa neulanäytteessä ei ollut muuta kuin, että kyseessä on tukkeutunut talirauhanen ja sen leikkausta mietitään samalla kun se kastraatio tehdään.

18.1.12 Great balls on fire — Not !

No nyt se sitten tapahtu. Multa vietiin pallit. Ei jäänyt kuin tyhjä säkki ilman täytettä. Samalla poistettiin rasvapatti jalan päältä.

Yliopistollisessa Eläinsairaalassa

Koko homma lähti liikenteeseen siitä, että tuli kuiva yskä ja mitään ei sieltä kurkusta tullut ulos. APEXissa epäiltiin, että keuhkoputken painauma on pahentunut ja siksi …

Malmin APEX:sta sain lähetteen Yliopistolliseen eläinsairaalaan Viikkiin, jossa olin tutkimuksissa kaksi päivää.

Ensimmäisenä päivänä otettiin verikokeita ja röntgenkuvia.

Toisena päivänä oli sitten vuorossa keuhkoputken tähystys ja muidenkin hengitysteiden tähystäminen ja tutkiminen.

Nyt se Trakeakopsia tai jotain sinnepäin on sitten vahvistettu ja on 1-4 asteikolla vakavuutta 2 eli vielä ei mua leikata ja asenneta sitä stenttiä. Toivottavasti ei tätä tarvitse koskaan tarvitakkaan.

Epäilys on, että sain Mimistä jonkun ”tuliaisen”.

Pappaa neulotaan

Olin papan mukana Heikin luona, kun sitä tatuoitiin.

Oli mukavaa loikoilla papan jalkojen välissä ja kuunnella tasaista hurinaa … että rupes nukuttamaan …